Home » Etiketteren » Nutri Score

De Nutri-Score toevoegen aan mijn etiket

De ‘Nutri-Score’ wordt sinds april 2019 in België gebruikt. Het is een nieuw voedselkeuzelogo dat de consument helpt bij het maken van gezondere keuzes.

Hoewel het vermelden voorlopig geen wettelijke verplichting is, is het wel verstandig om na te gaan wat het voor u kan betekenen. Het gebruik van het logo stijgt snel. Met de Nutri-Score kunt u uw product bijvoorbeeld positiever positioneren ten opzichte van soortgelijke producten. Ook is de consument zich steeds bewuster van het maken van gezondere keuze, hiermee zal de interesse voor dit logo toenemen.

Nutri-score punten schaal

ONDERSTEUNING BIJ NUTRI-SCORE

Vital berekening

Training

Als food professional wilt u deskundig en snel deze verandering uw eigen maken. Sparren met collega’s en diepgang in voor u onbekende vraagstukken.

implementatie FSSC 2200

Consultancy

Bepaal zelf waarmee we u kunnen helpen. Voor ieder project de beste specialist

training nutriscore

Specificatiebeheer

Opvragen, controleren en invoeren van productinformatie snel en zorgvuldig.

Hoe wordt de Nutri-Score berekend?

De berekening is in feite een puntentelling waarbij punten worden gegeven aan zowel negatieve nutriënten zoals zout of verzadigd vet als aan positieve nutriënten en ingrediënten zoals groente en fruit. Vervolgens worden de positieve punten van de negatieve afgehaald. Door het totaal aantal punten onder de streep af te zetten op een schaal met vijf kleuren en letters kunt u de Nutri-Score aflezen.

Hoe kunt u het beste anticiperen op de invoering van de Nutri-Score?

Door binnen de ‘technische’ mogelijkheden te variëren met recepturen, kunt u bekijken wat het effect hiervan is op de Nutri-Score van het product. Wanneer aan een product bijvoorbeeld minder zout wordt toegevoegd of meer groente en fruit, heeft dit vanzelfsprekend een gunstig effect op de score.

Is het berekenen van de Nutri-Score ingewikkeld?

Hoewel de berekening eenvoudig lijkt, is de Nutri-Score een systeem dat aan wetenschappelijke inzichten onderhevig is. Een internationaal comité van wetenschappers werkt aan een verdere verbetering van het systeem. De rekenmethode is dan ook geen statisch gegeven, maar is afhankelijk van nieuwe inzichten en ontwikkelingen. Het bijhouden van deze ontwikkelingen en het opnieuw uitvoeren van de berekeningen is tijdrovend.

Tips voorbereiding nutri-score

Hulp nodig bij de berekening van uw Nutri-Score?

Download onze 5 tips om goed voorbereid te zijn 

Meer berichten
Close Popup

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons cookiebeleid.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Privacy-instellingen

Wanneer u onze website bezoekt, kan deze informatie in uw browser opslaan of ophalen, meestal in de vorm van cookies. Beheer hier uw persoonlijke Cookie Services.


Technical Cookies
In order to use this website we use the following technically required cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Decline all Services
Save
Accept all Services