Simply OK – Duidelijke en betrouwbare informatie over allergenen in voeding
Producenten zullen hun allergenenmanagement dus moeten verbeteren. Daarbij moeten ze zich niet alleen richten op hygiëne en gevaren van het
Wijzigingen Comeos en de veranderingen voor uw organisatie
Comeos is vertegenwoordigd en behartigt de belangen van de Belgische handel en diensten. De leden zijn actief in 18 sectoren
Trends en ontwikkelingen wetgeving etikettering
Door complexe wet- en regelgevend en wetgeving die per land verschillend is, is het belangrijk om op de hoogte te
COOL labelling – Wat is het?
Op 1 januari 2017 had Frankrijk een primeur. Het werd de eerste EU-lidstaat met wetgeving voor het vermelden van het
Het monsternameplan: een garantie op voedselveiligheid en -kwaliteit
Een monsternameplan is een onderzoeksplan dat wordt opgesteld om de besmettingsrisico’s van levensmiddelen te detecteren en elimineren. Het is hierdoor
Vijf tips voor correct etiketteren
Als een product naar het buitenland wordt geëxporteerd, is op een juiste manier etiketteren helaas niet eenvoudig. Daarom vast vijf
Pathogene micro-organismen – Schadelijk of nuttig?
Bacteriën, gisten en schimmels zijn voorbeelden van micro-organismen: levende organismen die niet met het blote oog zichtbaar zijn. In de